آیین‌نامه نحوه تأمین، نگهداری و هماهنگی تجهیزات و ماشین‌آلات در مدیریت بحران

اطلاعات لینک کاربردی

آیین‌نامه نحوه تأمین، نگهداری و هماهنگی تجهیزات و ماشین‌آلات در مدیریت بحران به استناد بند (ب)، (ر)، (ژ) ماده 9، جزء 3 بند (الف) و جزء 2 بند (ب) ماده 12، بند (خ) ماده 13 قانون مدیریت بحران کشور تدوین گردید.
  • دسته: اسناد بالادستی و تخصصی
  • تاریخ ثبت: 1401/11/24
  • ثبت‌کننده: سعید اسلامی
  • تعداد بازدید: 408

با عنایت به متن «قانون مدیریت بحران کشور» و وظایف سازمان مدیریت بحران کشور مبنی بر تدوین سند راهبرد ملی مدیریت بحران، برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح، برنامه ملی آمادگی و پاسخ، برنامه ملی بازسازی و بازتوانی و سایر لوایح، آیین‌نامه‌های اجرایی و تصویب‌نامه‌های موردنیاز مندرج در قانون فوق‌الذکر؛ هیئت وزیران در جلسه 6 تیر 1400 به پیشنهاد وزارت کشور (سازمان مدیریت بحران کشور) آیین‌نامه مذکور را در 14 ماده تصویب کرد.

به موجب آیین‌نامه نحوه تأمین، نگهداری و هماهنگی تجهیزات و ماشین‌آلات در مدیریت بحران، سازمان مدیریت بحران کشور موظف است با بررسی و ارزیابی وضع موجود تجهیزات و ماشین‌آلات دستگاه‌های اجرایی و نیازسنجی مقابله با مخاطرات و مدیریت بحران‌های احتمالی کشور، فهرستی از کمبودهای تجهیزات و ماشین‌آلات متناسب با مراحل پاسخ و بازسازی را تهیه کرده و در اختیار دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط قرار دهد تا تأمین موارد مورد نیاز مذکور در فهرست یاد شده پس از تأیید سازمان، در لایحه بودجه سنواتی دستگاه اجرایی پیش‌بینی شود.

این سازمان همچنین موظف است نسخه‌ای از فهرست تدوین‌شده را جهت جلب مشارکت داخلی در زمینه دانش فنی طراحی، تولید و ساخت تجهیزات و ماشین‌آلات فنی و تخصصی توسط شرکت‌های صنعتی و نیز شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در سامانه جامع مدیریت خطر حوادث و سوانح قرار دهد.

هر یک از دستگاه‌های اجرایی موظفند متناسب با وظایف خود، نوع و مقادیر تجهیزات و ماشین‌‌آلاتی را که برای مدیریت در بحران‌ها ضروری است به صورت سالانه نیازسنجی و برآورد کنند و در قالب دو برنامه دو ساله و پنج ساله، چگونگی تأمین نیازهای خود را اولویت‌بندی و برنامه‌ریزی نموده و به سازمان مدیریت بحران کشور گزارش نمایند. سازمان پس از دریافت گزارش نسبت به بررسی وضع موجود و نیازسنجی ماشین‌آلات و تجهیزات مقابله با مخاطرات محتمل و وضعیت آسیب‌پذیری در نقاط مختلف کشور مراتب را به دستگاه ذی‌ربط و سازمان برنامه و بودجه اعلام نموده و تأمین بودجه تجهیزات و ماشین‌آلات اعلامی در اولویت تخصیص بودجه دستگاه‌ها قرار خواهد گرفت.

همچنین دستگاه‌های اجرایی موظفند نسبت به آموزش کاربرد تجهیزات و ماشین‌آلات، نرم‌افزارهای مربوطه و تأمین و توسعه منابع انسانی مورد‌نیاز جهت بهره‌برداری از تجهیزات و ماشین‌آلات تخصصی اقدام نموده و گزارش عملکرد خود را هر 6 ماه به سازمان ارائه نمایند.

مطالب مرتبط
آخرین مطالب

با تایید این پیام، با سیاست حفظ حریم خصوصی و استفاده از کوکی های ما موافقت می کنید.